Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Τέρατα στο σπίτι


Πέρσι μου χάλασε ένα τελάρο και κράτησα το κερί και το λίγο μέλι που είχε σε ένα μπόλ. Θα διαχώριζα υποτίθεται το κερί αλλά το μπόλ καταχωνιάστηκε κάπου και το ξέχασα.
Πριν 1 μήνα μου έσπασε το σύρμα απο κάποιο άλλο τελάρο και τότε θυμήθηκα το μπόλ. Το είχα βάλει κάπου στην αποθηκούλα το σπιτιού. Σίγουρος οτι τώρα δε θα τα ξεχάσω, έβαλα την κερύθρα σε μία σακούλα, την έκλεισα καλά και τα έβαλα μαζί.
Ελειψα μερικές μέρες απο το σπίτι για τα (πολυπόθυτα πάντα) μπάνια, και βρείκα το σπίτι κατηλειμένο από κυρόσκορο. Ελέυθερες πτήσεις και προσγειώσεις σε όλο το σπίτι.
Πάω στην πηγή του κακού και βρίσκω την σακούλα τρύπια!!

Ο κυρόσκορος ροκάνισε την σακούλα!! Αυτό δεν το περίμενα. Απο μέσα προς τα έξω, από έξω προς τα μέσα..... δεν είμαι σίγουρος.




Ανοίγω το μπόλ και μέσα υπάρχει μόνο κονιορτός και έντομα.
Ανοίγω την σακούλα και βλέπω:Σκέφτηκα τα μελισσάκια μου, την ατυχία του Μάρκου που διάβασα πρόσφατα και με έλουσε κρύος ιδρώτας. Μα ροκάνισαν το πλαστικό? Κατέβηκα να δω τις περσινές σήτες. Ειναι πλαστικές αλλα με πιο χοντρό υλικό. Δεν ειχαν κάποια αλλοίωση. Ισως επειδή το νάυλον της σακούλας είναι εξαιρετικά λεπτό να τα κατάφεραν.
Το θέαμα ήταν πράγματι τρομακτικό. Ισως κάθε μελισσοκόμος στο ξεκίνημά του να πρέπει να το αντικρύσει για να πάρει πολύ στα σοβαρά την αποθήκευση των κερυθρών.
Αντε χάσου εντομάκι!

(επιτέλους απέκτησα ψηφιακή μηχανή για να βάζω κι εγω κατι της φωτογραφικό.. :) )

3 σχόλια:

chaniabee είπε...

Για φαντάσου αυτό το πράγμα να το δεις σε 20 ορόφους? Δυστυχώς ο κυροσκορος συνήθως βρίσκετε πάνω στα κεριά σε μορφή αυγού . νομίζοντας εμείς ότι είναι καθαρά τα κεριά τα φιλάμε και ...... να το αποτέλεσμα !!!!αποκλείεται η πεταλούδα να έκοψε το νάιλον και να μπήκε μέσα !!!

Yorgos είπε...

Αυτό είπα κι εγώ:Αποκλείεται!! αλλά οι τρυπούλες δεν μπορεί να έγιναν από κάτι άλλο. Ηταν μέσα στο διαμέρισμα, ψηλά. Δεν έχει ποντίκια εκει και οι τρυπούλες είναι πολύ μικρές δαγκωματιές. Κουφάθηκα τελείως.

Beekeeper είπε...

μεγαλο σιχαμα ο κηροσκωρος.

Τα παντα τρωει. Μεχρι και τα ξυλα της κυψέλης.

Μπορει να ειχες καμια πολυ μικρη τρυπούλα και απλα τη μεγάλωσε για να περάσει

ΑΑΑ και καλοριζικη η μηχαν η και καλη αρχη