Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

θέληση να υπάρχει


Εχθές το βράδυ βοήθησα έναν φίλο (και υπεύθυνο για την τρέλα που μ' έπιασε για την μέλισσα) να μετακομίσει από την Πεντέλη στον Υμηττό 18 μελισσάκια. Στην Πεντάλη το μέρος έμοιαζε τέλειο αλλά παραείχε δυνατό αέρα. Τα καημένα ζορίστηκαν, φάγανε όλες τις τροφές μέσα σε 15 μέρες. Μετά απο αναζήτηση κάποιου μέρους για ανόρθωση, κατέληξε στον Υμηττό μια και θα φύγει για καμια 15αρια μέρες να μπανιαριστεί. Στην πεντέλη περάσαμε ταβερνεία και σπίτια μέσα στο βουνό, φτάσαμε σε μη αστικη περιοχή, χωθήκαμε μέσα σε κάτι χωματόδρομους και φτάσαμε! Οι κυρίες όμως κάθονταν στην είσοδο. Το ξενυχτάγανε. Τουε ρίξαμε λίγο νερό για να μπούν, ανάψαμε και το καπνιστήρι για να συντομεύουμε. Οι μέρες του φεγγαριού ήταν αυτές που χρειάζονταν για να μας φωτίζει όσο τα μαζέυαμε. Κοιτόντας τον ορίζοντα, τα φώτα της Αττικής απλώνονταν ως εκεί που έφτανε και το μάτι. Τα πόδια μας χάιδευαν διαρκώς τα θυμάρια και η μυρωδιά σε προκαλούσε να μη κατέβεις προς τα εκει, να μην ξαναμπείς στα φώτα και την άσφαλτο. Ωραίο μέρος αν δεν είχε τόσο αέρα. Λίγο πιο κει κάποιοι ξεκίνησαν 2 αυθέρετα μέσα στο δάσος, αλλά τους κόψαν στα θεμέλια. Περιέργο(!). Κατσαμε καμια ώρα εκει. Βραδάκι με ένα άθλιο αγροτικό με μπετόνια και λουριά στην καρότσα. Κανείς δεν μας ρώτησε ποιοι είμαστε , τι κάνουμε, που πάμε.
Στον Υμηττό μόλις φτάσαμε αρχισε να μας γυροφέρνει ενα αυτοκινητάκι . Κάθε φορά που πέρναγε ακούγονταν τα "τρρρτττ" του CB. Πυρασφάλεια . Αφου μας περιεργαστίκαν όση ώρα ξεφορτώναμε, πήγαμε να τους μιλήσουμε να μην ανησυχούν. Μας ρώτησαν για το καπνιστήρι, γιατί μυρίζει καμένο ενώ τους είπαμε οτι δεν το ανάψαμε.
Απλά πράγματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στον υμηττό.
Και φωτιά να βάλει κάποιος, θα είναι τόσο άμεση η επέμβαση στην εστία που οι πιθανότητες να εξαπλωθεί είναι ελάχιστες.
Θα μου πεις ειναι και οι γιαγαντοκερέες από επάνω και ίσως για αυτό η τόση οργάνωση. Ισως. Πάντως ειναι φανερό οτι η περιβόητη προστασία των δασών δεν είναι και τόσο πολύπλοκο θέμα όσο το παρουσιάζουν. Ορεξη και βούληση να υπάρχει...και είναι πιο απλό και απο sudoku.
Μπορεί να μην εχει καμια αξιόλογη ανθοφορία τώρα στην πλαγιά αυτή, αλλά είμαι σίγουρος ότι δε θα καούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: