Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Συνέδριο Μελισσοθεραπίας

Ξεκίνησα και πήγα μέχρι το Μαρούσι το Σάββατο όπου διεξάγονταν το Συνέδριο της Μελισσοθεραπείας. Ευτυχώς ήταν ο Τσιμίνης με καμια δεκαριά δοχεία μελιού για να δοκιμάζει ο κόσμος, και πήρα ένα σύντομο πρωινό που δεν πρόλαβα στο σπίτι. Χρειαζόμουν και έναν καφέ, αλλά μόλις είδα το κοριτσάκι ντυμένο μέλισσα να προωθεί σκευάσματα για πόνους και αρθρίτιδες, ξύπνησα.
Κάποια μέρη των ομιλιών ήταν βαρετή διαφήμιση φαρμακοβιομηχανιών. Είχε όμως και αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Αυτά που μου μείναν είναι τα εξής:
* Η μελισσοθεραπεία δεν αντικαθιστά ούτε υποκαθιστά την κλασική ιατρική. Τα προιόντα της μέλισσας είναι παρα πολύ καλά στην ανόρθωση του ανοσοποιητικού συστήματος και δεν θεραπεύουν αυτα καθε αυτά. Οσο τα παίρνεις εισαι δυνατός να αντιμετωπίσεις αρκετά "βραχυκυκλώματα" του οργανισμού. Παρόλο που γιατρός και μελισσοκόμος μοιάζουν την ώρα της δουλειάς...
* Μετρήσεις εργαστηριακά για 3 χρόνια σε πρόπολη απο 6 διαφορετικά μέρη της Ελλάδας έδωσαν ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Η πιο "καλη" βρέθηκε αυτή της Μαγαλόπολης, χωρίς όμως να μπορεί να εξηγηθεί η σχέση της με το εργοστάσιο. Ετσι αποφασίσαμε να στείλουμε και δείγμα από σταθερά μελίσσια από τον Ασπρόπυργο ώστε να βάλουμε και εμείς ένα χεράκι στην έρευνα, να μας λυθούν κι εμάς κάποιες απορίες.
*Ο Γάλλος έβαλε μελίσσια στην πιο μολυσμένη περιοχή της Γερμανίας και διαπίστωσε ότι οι μέλισσες δεν μεταφέρουν μέσα στο σπίτι τους τα βαρέα και άλλα μέταλλα. Κάτι σαν να είναι εκλεκτικές στην συλλογή. Το ελπίζω....
Οι κουβέντες στο πλάι των παρουσιάσεων με παρα πολύ ενδιαφέρον.

5 σχόλια:

chaniabee είπε...

Καλά είναι τα συνέδρια να γίνονται , να λένε οι προφέσορες τα αποτελέσματα τους, αλλά πιο ενδιαφέρον είναι οι κουβεντούλες μεταξύ των μελισσοκόμων στα διαλύματα !!!!

Beekeeper είπε...

Ξερουμε αν ειναι αναρτημενα καπου στο internet αυτα που ειπώθηκαν?

Yorgos είπε...

Οχι δεν υπάρχει κάτι.Εκει τα πρακτικά(οχι κατι ενδιαφέρον) τα πουλούσαν. Γενικώς είπαν γνωστά πράγματα και το ενδιαφέρον προέκυπτε από τις διευκρινήσεις που δίνονταν στις ερωτήσεις του κοινού. Δυσκολο να τα μεταφέρω εδώ... Πάντως αυτα που γράφει ο κ.Μυγδανάλευρος στο forum είναι κατατοπιστικότατα περι του ζητήματος. Θα προσπαθήσω να επανέλθω μια και ειναι αρκετά σημαντικό ζήτημα.

BeeHappy είπε...

Δυστυχώς αμέλησα να καταχωρήσω ειδοποίηση για το συνέδριο και δεν το παρακολούθησα.
Γενικά βλέπω να δημιουργούνται κλίκες και παρέες και σε αυτόν τον χώρο.
Τα πρακτικά φαντάζομαι ότι θα τα δημοσιεύσουν στο "Μελίαμα", το σχετικό περιοδικό που εκδίδουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.
Παρ' ότι είμαι συνδρομητής έχει να μου έρθει πολύ καιρό, δεν είναι και οι καλύτεροι στην οργάνωση.
Είχα παρακολουθήσει το αντίστοιχο παγκόσμιο συνέδριο που έγινε πριν μερικούς μήνες. Ενδιαφέροντα πράγματα. Τα πρακτικά του τα έχω, περίπου δηλαδή γιατί τα δανείστηκε ο Μάρκος της Πάρου και ξεμείνανε εκεί. Η πρόπολη πάντως είναι εύκολη στην επεξεργασία της και τ βάμμα της ισχυρότατο βακτηριοκτόνο.

Ανώνυμος είπε...

Οπως γράφει ο Παντελής καλά είναι τα συνέδρια για να γίνονται πηγαδάκια αλλά είναι πιστεύω φαρμακοβιομηχανικά και όπως λέει και ο Σπύρος υπάρχουν κλίκες στον χώρο.