Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

νερόόόόό!!

Οι ζέστες σφίξαν πιά... Ειχα ένα βαρέλι με νερό και φελιζόλ. Το παρατηρούσα μέχρι τώρα που ήταν γεμάτο από το βρόχινο νερό. Οταν τα φελιζόλ φτάσουν ξαφνικά στον πάτο, θα πρέπει να κάνω κάτι για το νεράκι των μελισσών. Κι η μέρα ήρθε ξαφνικά όπως και οι μεγάλες ζέστες. Μέχρι τώρα το νερό δεν ήταν ιδιαίτερα καθαρό μια και ήταν βρόχινο και αρκετό καιρό εκεί μέσα. Ετσι τον Μάρτη πήγα να το αδειάσω αλλα το "μικρόβιο" του πειραματισμού με απέτρεψε. Τα μελισσάκια λοιπόν το επισκέπτονταν, αν και ακάθαρτο, μέχρι που είπαν "άσπρο πάτο!". Τώρα λοιπόν θα χρειαστεί κουβάλημα. Νομίζω ότι όσο πιο κοντά είναι το νερό τους τόσο καλύτερα. Βέβαια από την περσινή εμπειρία θα πρέπει να βάλω και παγίδες για τις σφήκες (και να μην μου τις βουτήξουν πάλι!) μια και αυτές θα είναι το ίδιο διψασμένες και πεινασμένες.
Πώς το είδε ο Ταιβανέζος? Ειδού!
*****

2000ml (2 lt) μπουκάλι
50 gram (μαυρη?) ζάχαρη
1 gram μαγιά
Μαύρο χαρτί



Αυτή είναι μια πολύ καλή παγίδα για κουνούπια (για αυτό βάζει την μάυρη ταινία, αν είνα σκοτεινά μέσα) αλλά κάνει προφανώς και για τις σφήκες..
****

5 σχόλια:

Beekeeper είπε...

Καλημέρα! καλως ηρθες λοιπον στα μελισσοκομικα blog. Μη βαλεις ζαχαρόνερο στην παγίδα σου. Μαλλον θα προσκαλέσεις και μέλισσες. Κατι σε κρεατικό θέλει. Ψαρι, κανα κοματακι κρέας ωμό... ετσι θα προκαλέσεις μόνο σφήκες και οχι μέλισσες.

Yorgos είπε...

καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Να σε καλά

BeeHappy είπε...

Να που υπήρχε και άλλο μπλογκ μελισσοκομικού ενδιαφέροντος και το αγνοούσα. Καλή δύναμη συνάδελφε.
Μια επίσης αποτελεσματική παγίδα είναι αυτή με την ψαρόκολα σε επιφάνεια όπου τοποθετήσαμε αντίστοιχο δόλωμα, πχ ψάρι ή ζαμπόν.
Το ακάθαρτο νερό δεν είναι πρόβλημα στις μέλισσες. Διαθέτουν "φίλτρο" ικανό να φιλτράρει όλα τα παθογόνα.

mpampis είπε...

ΔΟΚΙΜΗ

chaniabee είπε...

καλημέρα συνάδελφε !!καλός όρισες στην παρέα μας !!!!